En glassig chokladkaka
Botten:
1 dl urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1 dl solrosfrön (gärna blötlagda)
2 msk kokosmjölk
2 msk kokosolja
Himalaya pinksalt
Chokladglassen:
3 dl fryst banan
1 dl kokosmjölk
2-3 msk kakao
2 msk carobpulver
- Mixa dadlarna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smulig massa. Tryck ut i en springform eller i små portionsformar beroende på om du vill göra småkakor eller en större kaka/tårta.
- Mixa ihop alla ingredienser tillchokladglassen, smaka av om du vill ha starkare smak av choklad. Häll glassen över botten och ställ in och förvara i frysen. Rör gärna någon gång i glassen innan den frusit så motverkar du isbildning i glassen.
Fri från: Gluten, mejerier, raffinerat socker, ägg och nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar