Otroligt mäktigt men som sagt, fantastiskt god.
Jag använder ekologiskt jordnötssmör från Green choise.
Snickersrutor
Botten:
- 3 dl nötter
- 2 dl dadlar
- 1 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa vaniljpulver
Gör såhär: Plocka bort kärnorna från dadlarna och mixa ihop dom först. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa tills det är en kakdeg. Tryck ut i en klädd form. Ställ kallt medans du gör fyllningen.
Fyllningen:
- 2 dl jordnötssmör (osötad, endast jordnötter och ev salt ska du använda)
- 2 dl jordnötter
- 2 msk kokosolja
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa vaniljpulver
Gör såhär: Rosta dina jordnötter i en panna med havssalt. Mixa först ihop jordnötssmöret med kokosoljan så det blir en jämn smet. Ha sedan i vaniljpulver och havssalt. Sist vänder du i dina saltrostade jordnötter och kör tills du får så stora bitar av jordnötterna som du önskar.
Bred ut fyllningen ovanför kakbotten och ställ in i frysen. Skär upp i rutor när fyllningen börjat stelna.
Förvara i frysen.
TIPS Vill du inte ha nötter i botten använd kokosflingor, bovete, havre eller det som du föredrar. Jag har provat med torkade russin istället för färska dadlar, det går också bra! Så känn dig inte låst :)
Fri från: Gluten, mejerier, raffinerat socker och ägg.
Kram
-Lina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar