Saknar hemmagjort nötsmör, tycker det är så gott! Så när jag saknar det lite extra mycket blir det lite jordnötssmör. Passade på att baka med de sista som var kvar i burken och det blev sååå gott!
Ska testa att göra dom på andra nötsmör/frösmör framöver, perfekt att ha i frysen!
Salta jordnötsrutor
• 1 dl ekologiskt jordnötssmör
• 2 msk kakao
• 1 msk carob
• 1 dl kokosmjölk
• 1 msk kokosolja
• Himalaya pinksalt
Mixa allt till en smet i matberedaren. Smaka av med salt. Täck en form med plastfolie eller bakplåtspapper. Bred ut smeten och ställ in i frysen i ca 30 min tills de stelnat till så du kan skära upp i rutor. Förvara i frysen.
Fri från: Mejerier, gluten, ägg, nötter, socker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar