tisdag 5 maj 2015

Salta jordnötsrutor

Just nu är jag inne i en 3 månaders period utan diverse livsmedel som jag kanske reagerar mot, däribland nötter, valnötter går dock bra.
Saknar hemmagjort nötsmör, tycker det är så gott! Så när jag saknar det lite extra mycket blir det lite jordnötssmör. Passade på att baka med de sista som var kvar i burken och det blev sååå gott! 

Ska testa att göra dom på andra nötsmör/frösmör framöver, perfekt att ha i frysen! 



Salta jordnötsrutor

• 1 dl ekologiskt jordnötssmör 
• 2 msk kakao
• 1 msk carob 
• 1 dl kokosmjölk 
• 1 msk kokosolja 
• Himalaya pinksalt

Mixa allt till en smet i matberedaren. Smaka av med salt. Täck en form med plastfolie eller bakplåtspapper. Bred ut smeten och ställ in i frysen i ca 30 min tills de stelnat till så du kan skära upp i rutor. Förvara i frysen. 

Fri från: Mejerier, gluten, ägg, nötter, socker 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar