onsdag 17 augusti 2016

Zucchinibröd på kokosmjölÄnnu ett enkelt recept med zucchini i! Det blir mycket av den varan nu men den är ju som sagt väldigt användbar. Jag valde att använda endast kokosmjöl för att ge de mycket fibrer och så suger det åt sig riktigt mycket vätska som finns i zucchinin.
Det är absolut inget topp recept på bröd, det är inte fluffigt och dom flyter ut under gräddningen. Så vad är det som är bra med det kanske ni undrar, jo det blir otroligt saftigt! Det smakar bra och är enkelt att göra. Perfekt att ha i frysen om kylskåpet är tomt och du vill ha något snabbt och enkelt. Värm det då gärna i ugnen så blir det lite som nyrostat. Nog med prat, nu till receptet :)


Zucchinibröd på kokosmjöl


  • 4 ägg
  • 1 zucchini
  • 1 1/2 - 2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • örtsalt

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader. Mixa ihop zucchinin i en matberedare så den finfördelas. Knäck i äggen och mixa en stund. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ner i matberedaren. Mixa ihop, degen ska bli hyffsat fast så du kan klicka ut den på en plåt. Är den för lös använd mera kokosmjöl och eventuellt mer fiberhusk. Måtten är inte exakta för det beror helt på hur stor zucchinin är och hur mycket vatten den innehåller. 
Låt degen stå och svälla i fem minuter. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Tiden beror också lite på hur mycket vatten som finns i ditt bröd. Prova med en provnål och kolla på brödet. När du fått en fin yta är det klart. 

Låt det svalna på en plåt. Går som sagt bra att frysa annars förvara det i kylskåp ett par dagar. 

Kram 

-Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar