torsdag 24 mars 2016

Choklad och nötrutor

Choklad är ju aldrig fel, inte nötter heller och nötsmör är ju helt fantastisk gott!










Choklad & nötrutor


  • 1 dryg dl jordnötssmör, mandelsmör eller hasselnötssmör
  • 4 dadlar (blötlagda i vatten en stund om du inte använder färska)
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2-4 msk raw kakao, beroende på hur stark kakaosmak du vill ha
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 stor nypa havssalt
Gör såhär: Mixa dadlarna först så de mosas sönder. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman allt. Smeten ska vara kladdigare än om du skulle rulla bollar på den men inte helt rinnande heller. Behöver den bli fastare, ta mera kokosmjöl (olika sorter absorberar olika mycket vätska) och tycker du smeten är för tjock använd mera av nötsmöret, kokosoljan eller lite vatten.
Smaka av med ev mer salt och vanilj. 
Täck en liten form med bakplåtspapper, klicka i smeten och ställ kallt en stund innan du skär upp den i rutor. 
Förvara den i frysen. 

Tips: Skippa sötningen om du inte vill ha den sötat. Vill du inte använda nötter/jordnötter, byt ut det mot frösmör eller tahini istället. 

Fri från: gluten, mejerier, ägg och raffinerat socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar