fredag 18 mars 2016

Jordnötsbollar

Jag är svag för nötsmör, ja frösmör med och sen har vi ju kokossmör. Kanske all slags smör? Ibland är det farligt gott att äta med sked direkt ur burken.
Nu var det faktiskt inte smör av något slag ni ska få recept på även om man skulle kunna tro det men just denna variant innehåller jordnötssmör! 

Tål du inte jordnötter eller inte äter de av andra anledningar skulle jag byta ut det mot det du gillar. 





Jordnötsbollar:

1 dl jordnötssmör 
5 dadlar 
1 dl kokosflingor 
2 msk kokosolja
En nypa vaniljpulver 
En nypa salt 

Mixa ihop allt och rulla till bollar. Ställ kallt i kylen ett par timmar innan de ska ätas eller ställ dom i frysen om du inte orkar vänta, då går det fortare! 
Förvara dom i frysen. 

2 kommentarer:

  1. Låter gott och och som ett riktigt lördagsgodis! den sorts lördagsgodis man kan äta hela veckan runt förstås ;) tack för receptet Lina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsegod! Ja, hemma hos mig räcker de inte så länge innan de tagit slut hihi :D

      Radera