torsdag 16 juni 2016

En falsk risotto

En falsk variant av risotto går det? Ja allt går bara man vill och med lite fantasi ;). 
Denna innehåller inte ris så jag kanske skulle kalla det för något helt annat men de påminner om risotto i både tillvägagångssätt och smak.

Vågar du prova något liknande?










Risotto med vitkål, stjälkselleri och svamp


  • 3 dl finhackad, finstrimlad eller riven vitkål
  • 1 lök, finhackad
  • 4-5 stänger av stjälkselleri, finhackad
  • 1 dl förvälld svamp eller minst det dubbla om du använder färsk. 
  • 1-2 dl färdig buljong eller vatten med örtsalt går bra.
  • Kokosolja
  • Salt, svartpeppar, örtsalt




Gör såhär: Fräs vitkål, lök, stjälkseller och svamp i en kastrull, använd rikligt med kokosolja. Häll över din färdiga buljong eller tillsätt vatten och örtsalt + övriga kryddor. Låt koka under lock i ca 10-15 min så det blir mjukt. Ta av locket de sista minuterna så lite av vattnet ångar bort, är det för mycket vätska kvar, låt det småsjuda en stund till. Smaka av.


TIPS: Äter du mejeriprodukter? Riv över lite parmesan precis innan servering. Gillar du olivolja och vill ha lite tjockare konsistens? Blanda i lite olja vid serveringen, risotten ska ha svalnat något då olivolja inte ska upphettas till högre temperaturer.
Byt ut löken mot ramslök på våren, blir supergott!
Prova att ta trattkantareller eller kantareller om du inte vill använda champinjoner, magiskt gott! 


Fri från: Mejerier, ägg, gluten, nötter, baljväxter och socker. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar