måndag 27 juni 2016

Banan och havrekakor

Hej du fina!

Har ni en bra start på veckan? Här kommer ett superenkelt kakrecept till dig som äter frukt och havre, vill ha något enkelt utan en massa krångel. Mellanmål, fika eller bara något att äta. 

Välj gärna glutenfritt havre. Om du inte äter havre rekommenderar jag bovete eller kokosflingor. 











Banan & havrekakor 

2 dl havre
• 1 banan 
• 1 ägg 
• valfria kryddor, ex. Kanel, kardemumma, vanilj, jordnötssmör, nötsmör, kakao, frukt eller bärbitar. 

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havre ned kryddorna, mosa i bananen och blanda sist i ägget. Använd händerna om det är enklare. 

Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, grädde i ca 15 minuter. 


TIPS: välj chiaägg eller skippa ägget helt om du vill ha kakorna veganska.  Bananen håller ihop smeten ganska bra endå! Vill du inte ha hela flingor/gryn, mixa i en matberedare. 


Fri från: gluten, mejerier och raffinerat socker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar