söndag 19 juni 2016

Mini Teff-baguetter

Perfekta små smörgåsar som jag provat i omgångar för att få dom som jag vill ha dom.

De går bra att frysa in, de går också bra att värma på dom i ugnen efter upptining om du vill ha varma mackor utan att använda en micro.
















Mini Teff-baguetter

  • 3 ägg
  • 2 dl teffmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl kokosolja
  • 3 msk blötlagda chiafrön
  • 5 dl kokhett vatten

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader.Vispa äggen pösigt. Tillsätt den smälta kokosoljan och de blötlagda chiafröna och vispa ihop. 
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke innan du vänder ner allt i samma och rör om. Det kommer blir snustorrt minst sagt! Rör nu ner vattnet. Degen ska bli som en deg, inte kletig och utan som en degklump, (Beroende på dina märken på mjölsorterna kan de dra åt sig mer eller mindre vätska. Ha 5 dl som ett mått, kan bli 4-7 dl). 
Låt stå i några minuter. 
Forma till små minibaguetter med hjälp av dina händer. Mjöla och snitta. 

Grädda i ugnen i ca 45 minuter.

TIPS: Är det svårt att forma brödet med händerna? Om du har använt för mycket vatten kan det bli kladdigt men annars: doppa händerna i kallt vatten, då går det mycket enklare. Doppa även din knivspets i kallt vatten när du snittar,

Fri från: gluten, mejerier, socker, nötter och baljväxter. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar