söndag 10 juli 2016

Gojibollar

Lite inspiration till en variant av energibollar, godisbollar, eller om du kommer på ett bättre namn!




Har du inte alla ingredienser hemma hos dig kommer lite tips längre ner i inlägget. 

Gojibollar 


  • 10 dadlar 
  • 2 dl bovetegryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl gojibär 
  • 1/2 dl kokosolja
  • salt 
  • ev. Vatten 

Gör såhär: Mixa ihop dadlarna först, tillsätt bovetegryn, mandelmjöl, kokosolja och salt. När det är en jämn smet (kan behövas lite vatten om det blir för torrt) mixar du ner gojibären och smakar av om de behövs mer salt. 
Rulla till bollar och förvara dom i frysen.


TIPS : Om du inte har bovetegryn så byt ut det mot exempelvis helt bovete, havre, nötter eller kokos. Tar du något som smakar mycket kommer du få en annan smak. Använd gärna blötlagda mandlar om du inte vill ha mandelmjöl. 

Fri från gluten, mejerier, ägg, soja och raffinerat socker. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar