lördag 16 juli 2016

Cashew & dillröra

Hej du fina!

Är du ledig under helgen? Eller har du faktiskt semester? :D oavsett vad tycker jag du ska njuta av helgen, sommaren (även om solen kanske inte visar sig lika mycket som jag skulle vilja :)) och ta de lugnt! 

Tänkte skriva upp receptet på en cashew & dillröra som är enkel att göra och passar det mesta. Allt från sötpotatis, bakpotatis, ugnsrostade grönsaker, grönsaker överlag. Till grillat och skaldjur. Sås till sallader och smörgåsar. Som en dippsås eller ett tillbehör på tapasbordet. 

Använd gärna färsk dill när den är i säsong! 

Cashew & dillröra 


  • 2 dl blötlagda cashewnötter 
  • Saft och skal från 1/2 citron
  • En väldigt stor näve färsk dill
  • 1-2 msk surkålsjuice eller vatten 
  • Örtsalt 

Gör så här: Mixa ihop dina blötlagda cashewnötter. Riv ner citronskal och pressa i saften från citronen. Klipp ner dillen och krydda med örtsalt. 
Mixa ihop allt, häll sedan i surkålsjuice eller vatten. Mängden beror på hur fast du vill ha din sås, hur krämig din röra har blivit. Jag tog 2 msk surkålsjuice då jag ville ha fram de där syrliga smakerna. 


TIPS! Låt gärna röran stå en stund så smakerna hinner sätta sig. Va inte rädd för att det kommer smaka "surkål" av röran, saften gör att den liknar fil, färskost, mjölksyrade produkter i smaken. Perfelt tillsammans med dill och citron! 

Surkålsjuicen: jag använde saften som surkålen ligger i. Tillsätt gärna lite i taget och smaka dig fram!
Om du äter mejeriprodukter kan du använda den översta "vattniga" delen i en nyöppnad filförpackning. 
Ta annars vatten. 


Fri från gluten, mejerier, ägg, soja, baljväxter och raffinerat socker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar