fredag 29 april 2016

Hallonkulor

Längtan till sommaren tog över och med frysta hallon i frysen sedan i somras blev det lite glassiga hallonkulor.













Hallonkulor


  • 1 avokado 
  • 1-2 dl frysta hallon
  • 1/2 dl kokosolja
  • Ca 2 msk kokosmjöl eller det dubbla kokosflingor 
  • 1 krm vaniljpulver 

Gör såhär: Mixa ihop avokado och de frysta hallonen. Ju mer hallon du tar, desto intensivare smak. Det ska nu bli som en tjock kräm, är de för torrt så tillsätt lite vatten.
Kokosoljan som du tillsätter ska vara flytande, den smälter vid 25 grader så värm den försiktigt. Mixa ihop allt med vaniljpulver och kokosmjöl eller kokosflingor. 
Ha i lite i taget, det ska suga åt sig vätska så den blir som en tjock smet som går att rulla men den ska inte bli allt för torr. Olika märken suger åt sig olika stor mängd vätska så prova dig fram. 

Rulla till bollar, kan vara lite kladdigt. Rulla dom i hallonkross om du vill annars går det lika bra utan och ställ in i frysen. 
Kokosoljan gör att de inte fryser till och blir stenhårda. 

Fri från: gluten, mejerier, raffinerat socker, ägg och nötter. 

Hoppas du fick inspiration att prova eller hitta på någor liknande. 
Ha en fin dag! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar