torsdag 14 april 2016

Vitkålsbiffar med smak av oregano och svartpeppar

Tycker det är så roligt att variera smaker, prova olika kombinationer med olika tillbehör. 

Nu ska du få ett tips om du vill ha vegetariska biffar som smakar mycket. I biffarna har jag använt riven vitkål. Har du absolut ingen lust, ork eller tid till att riva dina egna grönsaker hittar du ekologisk "vitkålsris" på de flesta ICA-butiker som du kan köpa. 







Vitkålsbiffar med smak av oregano & svartpeppar
8-10 st
  • 2,5 dl riven vitkål
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk teffmjöl
  • 1 1/2 msk kokosmjöl
  • 2 ägg
  • En knivsudd sambal oelek 
  • 1-2 msk torkade oregano eller gärna färsk, ta då mera.
  • Svartpeppar och oregano

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Om du har ett vitkålshuvud, riv det i ett rivjärn eller kör vitkålen i en matberedare så det blir som grovt rivet. Rör ihop med kryddorna och smaka av, det ska smaka mycket! Rör sedan ner mjöl och ägg. Forma till piffar, jag gjorde dom lite mindre. Lägg dom i en form som du smörjt. Grädda i ugnen i ca 35 minuter. när det är ca 5 minuter kvar sätt på grilleffekten så du får en krispig yta. 

Servera som det är eller tillsammans med andra grönsaker eller en bit kött/fågel/fisk. De smakar mycket så något lite krämigare, mildare i smak passar perfekt till. 
Gillar du inte starka kryddor så skippar du sambal oelek. Har du problem med massa värk så skippa svartpeppar. 

Fri från: gluten, mejerier, raffinerat socker och nötter. 




Ha en fin fredag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar