söndag 4 september 2016

Snickersrutor










Himmelskt goda snickersrutor för den jordnötsälskande människan. Om du vill kan du göra snickersrutorna till en stor tårta. Förvara den i frysen och ta fram den en stund innan servering.
Otroligt mäktigt men som sagt, fantastiskt god.
Jag använder ekologiskt jordnötssmör från Green choise.














Snickersrutor


Botten:

  • 3 dl nötter
  • 2 dl dadlar
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa vaniljpulver

Gör såhär: Plocka bort kärnorna från dadlarna och mixa ihop dom först. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa tills det är en kakdeg. Tryck ut i en klädd form. Ställ kallt medans du gör fyllningen. 


Fyllningen:
  • 2 dl jordnötssmör (osötad, endast jordnötter och ev salt ska du använda)
  • 2 dl jordnötter
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa vaniljpulver
Gör såhär: Rosta dina jordnötter i en panna med havssalt. Mixa först ihop jordnötssmöret med kokosoljan så det blir en jämn smet. Ha sedan i vaniljpulver och havssalt. Sist vänder du i dina saltrostade jordnötter och kör tills du får så stora bitar av jordnötterna som du önskar. 
Bred ut fyllningen ovanför kakbotten och ställ in i frysen. Skär upp i rutor när fyllningen börjat stelna.
Förvara i frysen. 


TIPS Vill du inte ha nötter i botten använd kokosflingor, bovete, havre eller det som du föredrar. Jag har provat med torkade russin istället för färska dadlar, det går också bra! Så känn dig inte låst :) 

Fri från: Gluten, mejerier, raffinerat socker och ägg. 


Kram
-Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar