måndag 26 september 2016

Varm pumpagröt







En klar favorit såhär års när det börjar bli höst ordentligt är dessa pumpor i alla sorter och former. Pumpa är verkligen en sådan tacksam grönsak!
En riktigt favorit hos mig är pumpagröten.
Jag smaksätter den olika för variation, men basen är oftast densamma. Mängden pumpa kan du enkelt variera beroende på hur hungrig du är.














Varm pumpagröt

  • 2-3 dl pumpa
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 msk kokosolja
  • 1 ägg
  • salt 
  • Valfria kryddor att smaksätta med, tips längre ner.

Gör såhär: Skala bort skalet från pumpan och dela den mängd du ska använda i mindre bitar. Smält kokosoljan i en kastrull, lägg i pumpan och kokosmjölken. Låt puttra under lock. När pumpan blivit tillräckligt mjuk mosar du ihop allt till en gröt med hjälp av en gaffel. Krydda med dina kryddor och smaka av. Är gröten för torr för din smak så tillsätt lite mera vätska, vatten eller kokosmjölk. Sänk värmen eller stäng av den helt. Knäck i ägget, rör ordentligt och låt gröten tjocka till sig något. Se till så det inte börjar koka för mycket. 

Servera med valfri mjölk, bär, sylt eller nötsmör. 

TIPS: Pumpa passar otroligt bra med kryddorna kanel, kardemumma, vanilj, ingefära och nejlika. Till julen kan du blanda ihop till den egna pepparkaksgröt eller om du vill tjuvstarta redan nu ;)
Äter du inte ägg går det bra att skippa det. 


Fri från: Gluten, mejerier, raffinerat socker, nötter och baljväxter. 

Kram
-Lina 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar