fredag 30 september 2016

Pumpabröd











Ett saftigt bröd gjort på pumpa! Perfekt att frysa in i portionsstorlekar och att ta fram så mycket som behövs allt eftersom.


Pumpabröd


  • 5 dl pumpa
  • 4 ägg
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl teffmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 msk kanel
  • salt
  • Pumpakärnor, valfritt

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Skala bort det hårda skalet från pumpan och kör sedan pumpan i matberedaren tills den är sönderdelad. 
Blanda i ägg och den smälta kokosoljan och kör tills en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke först och vänd sedan ner det i pumpa smeten och blanda ihop. 

Täck en limpform med bakplåtspapper och häll över smeten. Strö över pumpakärnorna och grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme och 30 minuter. 

TIPS: Pumpa passar väldigt bra ihop med de typiska "pepparkakskryddorna". Så framåt jul eller om du redan nu vill ha lite julig känsla, använd även nejlika och kardemumma som smaksättare. 



Fri från: Gluten, mejerier, nötter, baljväxter och raffinerat socker. 







Kram
-Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar