tisdag 27 september 2016

Gurksallad

Ja, så himla enkelt och fräsch som det låter! Såhär är den gjord:








Gurksallad

1 normalstor gurka
1/2 citron, saft och skal
5-10 cm purjolök
1 näve färsk dill
1 näve färsk persilja
Salt 
Örtsalt 

Gör såhär: Skiva gurkan i tunna skivor eller om du väljer att ta mandolinen eller osthyveln istället. Lägg gurkan i ett durkslag och salta. Låt den stå en stund, ca 15 minuter så gurkan hinner vattna av sig. Under tiden kan du finhacka dina kryddor och skiva purjolöken fint. 
När gurkan vattnat av sig lägger du den i en skål, häller i kryddor, purjolök, pressar i citronsaft och river ner skalet från citronen. Smaka nu av. Tillsätt även örtsalt om du vill. 
Låt den stå och dra lite innan servering. 


TIPS. Eftersom du ska använda skalet av citronen, försök använda en ekologisk. Passar inte kryddorna, välj något annat, styr alltså smaken på salladen till de du ska äta. 


Fri från: Gluten, mejerier, ägg, raffinerat socker, nötter och baljväxter. 


Kram
- Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar